Həmin gün təqvimə baxdım. Oktyabrın sonu. İşdən çıxanda hər kəs nədənsə "Black Friday"dən danışırdı. Yox, mənim adi cüməm qara deyildi. Əksinə, adi, boz, nə yaxşı, nə pis. Ödəniş gününə bir həftə qalmışdı. Cibimdə 45 manat. Evdə bir az ərzaq, bir az da benzin pulu. Normal həyat. Normal büdcə. Heç bir gözlənti yox idi.
Dostum Rəşad zəng vurdu. Dedi: "Ay kişi, nə var, niyə səssizsən?" Düzdü, həmin gün içimdə bir ağırlıq var idi. Dedi: "Gəl bir şey edək, evdə oturma". Dedim: "Nə edək?" O dedi: "Online oyunlar var, bilirsən. Mən gecə girib bir az qazandım. Yoxlamaq istəyirsən?" Qəribədir, amma qəbul etdim. Çünki heç nə itirməyəcəkdim. O 45 manatın 15-i itən olsa, acımazdı.
Rəşad mənə başqa bir ünvandan danışdı. Dedi: "Bir bax, bugün aksiyadır. mostbet black friday adlı bir şey var. Bonuslar, promolar, hər şey qızılı rəngdə". Güldüm. Düşündüm: "Black Friday — ad günü kimidir, yalnız kazinolar üçün". Amma maraqlandım. Evə gəldim, stəkan çay dəmlədim, telefonu götürdüm. Axtardım — həqiqətən də, o gün xüsusi təkliflər vardı. Depozitə 100% bonus, pulsuz fırlanmalar, və başqa şeylər.
Qeydiyyatdan keçdim. Adımı, yaşımı yazdım. Yoxladım — bonus aktiv idi. Depozit atmaq üçün 20 manat ayırdım. Sistem yazdı: "Bonusunuz aktivdir. 20 manat depozitə +20 manat bonus". Yəni balansım 40 manat oldu. Düşündüm: "Əgər uduzsam da, bu bonus puludur. Öz pulumdan cəmi 20 gedib." Oynamağa başladım.
İlk bir saat heç nə olmadı. Sadəcə fırladım. Fırladım. Slot maşınları, sadə meyvələr, ulduzlar. Bonus pulu ilə oynayırdım. Qazansam — öz puluma, uduzsam — bonus gedirdi. Heç bir stress. Amma sonra bir anda ekranda hər şey dəyişdi. Üç xüsusi simvol düşdü — qızıl zənglər. Ekran yanıb-söndü. Musiqi dəyişdi. Qarşıma bir pəncərə çıxdı: "Jackpot dəhlizi". Nə olduğunu başa düşmədim. Yalnız gördüm ki, üç səviyyəli jackpot var: Mini, Midi, Major. Mini 50 manat, Midi 250 manat, Major 1250 manat.
Oynamağa davam etdim. Fırlatma, fırlatma. Birdən — "Mini" jackpot düşdü. +50 manat. Sevinməyə vaxt tapmadım ki, növbəti fırlatmada yenə simvol düşdü. Bu dəfə "Midi" işarəsi. +250 manat. Nəfəsim kəsildi. Ciddi deyirəm, ürəyim elə döyünürdü ki, qonşular eşidəcək. Telefonu yerə qoydum. 10 saniyə gözlədim. Yenə götürdüm. Balans: 20 (öz pulum) + 20 (bonus) + 50 (Mini) + 250 (Midi) = 340 manat. Amma bonus hələ də aktiv idi.
Düşündüm: "Dayan, sən oynamağa davam edirsən?" Qərar verdim: bonus pulu bitənə qədər oynayacam, sonra çıxartacam. Bonusla oynadım, oynadım, oynadım. 20 manatlıq bonus pulu itdi. Amma oynayan zaman daha 30 manat qazandım. Balansım 370 manat oldu. Çıxartma düyməsini basdım. 370 manatın hamısını çıxartmaq istədim. Amma sistem yazdı: "Bonus tələblərini yerinə yetirməmisiniz". Nə? Başa düşmədim. Oxudum: bonusu almaq üçün depozitin 30 qatını mərc etməlisən. Yəni 20 manat depozit üçün — 600 manatlıq mərc. Və mən cəmi 120 manatlıq mərc etmişdim.
Məyus oldum. Düşündüm ki, bu pulu çıxarmaq mümkün deyil. Amma sonra qaydaları yenə oxudum. Yazılmışdı ki, əgər bonusu ləğv etsən, qazandığın pulların bir hissəsi silinər, amma öz depozitin qalar. Nə etməli? Düşündüm, düşündüm. Dedim: "Bonus olmadan oynayım, sadəcə öz pulumla". Ləğv etdim bonusu. Balansım 370-dan 120 manata düşdü. Çünki bonusla qazandığım pul silindi. Yalnız öz depozitim (20) + Mini jackpot (50) + Midi jackpotdan bir hissə (50) qaldı. Amma 120 manat — bu da puldu.
120 manatı çıxartmaq istədim. Sistem işlədi. Bir günə karta gəldi. Elə həmin gün — cümə günü — axşam üstü pulu aldım. Həmin mostbet black friday aksiyası olmasaydı, mən heç vaxt girərdim? Bilmirəm. Amma bir şeyi bilirəm: bonuslar gözəl görünür, amma qaydaları əvvəlcə oxumasan, tələyə düşə bilərsən. Mən düşdüm. Amma tez çıxdım.
O gün axşam Rəşada zəng vurdum. Dedi: "Nə oldu, vurmusan?" Dedim: "Vurdum, amma az qaldı hamısını itirəm". Gülüşdük. Sonra dedim: "Sən bilirsən, mənə ən yaxşı dərs o bonus qaydaları oldu". O dedi: "Nə dərs?" Dedim: "Heç bir şey pulsuz deyil. Bonus alsan da, işləməlisən". Düşündü, sonra dedi: "Düz deyirsən".
Həmin gündən sonra mən mostbet black friday kimi aksiyalara girəndə həmişə əvvəlcə şərtləri oxuyuram. Neçə dəfə mərc etməliyəm? Hansı oyunlar sayılır? Müddət nə qədərdi? Bunları bilmədən heç vaxt bonus almıram. Və bu qayda məni böyük uduzmalardan qoruyub.
O gün qazandığım 120 manatın 70-i ilə anama pul göndərdim. Qalanı ilə özümə bir cins şalvar aldım. Həmin şalvarı geyəndə həmişə o günü xatırlayıram — cümə günü, yağışlı axşam, bir stəkan çay və ekranda yanıb-sönən jackpot işıqları. Mən uddum? Bəli. Amma ən böyük uduşum pul deyildi. Oynamağı öyrəndim. Qaydaları oxumağı öyrəndim. Və vaxtında dayanmağı öyrəndim.
Həmin gecə yuxuya getməzdən əvvəl telefonumu açdım. Balansım sıfırdı. Amma ürəyim rahat idi. Çünki bilirdim ki, bugün mən oyunu udmadım — mən özümü uddum. Bu, daha böyük qələbədir. İndi hərdən dostlarım deyir: "Black Friday nədi?" Mən gülümsəyib deyirəm: "Bir hekayə". O hekayəni indi sən də bilirsən. Öz nəticəni çıxar. Mən öz nəticəmi çıxardım — şanslı cümə deyə bir şey yoxdur. Var olan şey — hazırlıqlı insandır. Mən həmin axşam hazır deyildim. Amma tez öyrəndim. Və bu gün də o dərslə yaşayıram.